Kelebihan dan khasiat Nufael Susu Kambing

Dalam entry kalini saya akan share kan sedikit tentang beberapa kelebihan dan khasiat susu kambing NUFAEl ( Supermilk ) ini. Seperti yg saya ada bagthu susu kambing NUFAEL ni terdapat beberapa nutrisi. Susu kambing Nufael adalah salah satu susu yg banyak mengandungi nutrisi bermanfaat diantaranya ialah kalsium , zat besi , protein , fospor , laktosa , nitrogen dan vitamin yg terdapat dalam susu kambing nufael ini. 

 Ramai sekarang dekat luar tak tahu apa khasiat susu kambing berbanding susu lembu dan ada segelintir dekat luar sana telah bertukar dari susu lembu ke susu kambing kerana ……… Saya akan share kan dekat bawah. Tapi sebelum tu. Saya nak perkenal kan dekat yg sdg membaca artikal ini Susu Kambing NUFAEL ( SUPERMILK ) 

APA BEZA SUSU NUFAEL DENGAN SUSU JENAMA LAIN?

Setiap susu ada kelebihan masing-masing, cuma adakah susu lain betul-betul asli? Maksud asli disini ialah kandungan 100% susu kambing tanpa campuran susu lembu, susu soya dan sebagainya dan mengaburi mata pengguna dengan nama susu kambing sedangkan peratus susu kambingnya sekadar ada sahaja. 

Ini ialah kelebihan susu kambing Nufael kandungannya 100% asli adalah sangat sesuai diamalkan seisi keluarga bukan sahaja sesuai DIMINUM, tetapi di AMALKAN, makna amal disini khasiatnya untuk tenaga, tulang, minda, susu badan, ibu mengandung, tumbesaran anak, pemikiran anti penuaan.

Susu Kambing NUFAEL SUPERMILK adalah ianya SESUAI di amalkan semua peringkat umur dan boleh merawat pelbagai penyakit.

So sekarag saya akan share kan kelebihan dan khasiat susu kambing yg terlalu banyak untuk dishare kan  

Keistimewaan Susu Kambing

Susu kambing kaya dengan proteinenzim dan vitamin A. Mengandungi faktor anti-antritis (inflamasi sendi) dan anti barah. Diperakui oleh pakar-pakar kesihatan bahawa susu kambing boleh mengubati demam kuning, penyakit kulit, gastrik, lelah (asma), insomnia dan ulser.

 

Khasiat susu kambing 

 • Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah)
 • Susu kambing Tiada tambahan bahan pengawet
 • Susu kambing kaya dengan protein 
 • Susu kambing menguatkan sistem badan 
 • Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat
 • Susu kambing lebih mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam
 • Tinggi kandungan potassium
 • Sesuai untuk pengidam amenia
 • Susu kambing Membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh 
 •  Bersifat alkali bukan asidik
 • Sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi dalam kandungan sampailah kepada orang tua
 • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan
 • Mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah
 • Mudah dicerna (menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan

 

5 Kebaikan Susu Kambing Berbanding Susu Lembu

 1. Tahukah anda susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja untuk dihadamkan berbanding susu lembu yg mengambil masa selama 2 jam. 
 1. Susu kambing juga adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu kerana ianya juga bersifat alkali bukan asid dan juga susu kambing boleh merawat penyakit ulser berbanding susu lembu yang bersifat asid.
 1. Tidak mengandungi mukus ( phlegm ) didalam susu kambing oleh itu sangat sesuai untuk pesakit yg mempunyai masalah asthma dan mereka yg mempunyai alahan pada susu lembu. 
 1. Susu kambing mempunyai lebih banyak kandungan kalsium berbanding dengan susu lembu  iaitu susu kambing ( 32.6 ) dan susu lembu ( 29.7 ) sahaja. 
 1. Dan yang terakhir sekali Susu kambing mempunyai keupayaan untuk melembutkan sistem usus dan membantu mengatasi masalah sembelit.