– Peralihan daripada SUSU IBU kepada susu biasa sangat sesuai diamalkan Nufael ni.
– Membantu naikkan selera makan kanak-kanak selepas 2 tahun ke atas
– membantu untuk sel otak berhubung dan cepat belajar dan fokus untuk belajar
– Membantu kurangkan kembung perut dan sembelit.

– Membantu untuk menambah susu badan
– Menstabilkan HB semasa hamil
– Membantu elakkan sakit semasa sembelit di dalam pantang
– Memberi tenaga luar biasa
– Mengelakkan baby jaundice selepas dilahirkan.

– Membantu untuk menambah susu badan
– Menstabilkan HB semasa hamil
– Membantu elakkan sakit semasa sembelit di dalam pantang
– Memberi tenaga luar biasa
– Mengelakkan baby jaundice selepas dilahirkan.

– memberikan fokus untuk belajar
– kurangkan mengantuk

– tidak mudah lapar

– membantu penghadaman

-beri tenaga extra

– Membantu elakkan sakit semasa sembelit di dalam pantang

– Memberi Antibodi

– banyakkan susu badan

– beri tenaga extra

– memberikan tenaga extra
– mengurangkan gastrik, angin dan ketidakhadaman perut.
.

– Setiap susu ada kelebihan masing-masing, cuma adakah susu lain betul-betul asli? Maksud asli disini ialah kandungan 100% susu kambing tanpa campuran susu lembu, susu soya dan sebagainya dan mengaburi mata pengguna dengan nama susu kambing sedangkan peratus susu kambingnya sekadar ada sahaja.

– Perhatikan jika ianya susu kambing, adakah ianya 100%? Ada campuran gula? Gula halus? Gula putih? Rasa manis datang daripada susu itu ialah daripada mana?

– Bayangkan jika anda ingin makan nasi goreng ayam, ianya memang di panggil nasi goreng ayam kerana ada ayam, sama ada 1 ketul, 2 ketul , 5 ketul atau seekor ayam? Walau berapa banyak ayam diletak, tetapi ianya tetap di panggil nasi ayam.

Sama seperti susu kambing, walaupun 1% di letak sebagai susu kambing, ianya tetap dipanggil susu kambing. Berbeza dengan NUFAEL yang memang 100% susu kambing asli tanpa camppuran.

Tambahan lagi , Nufael digabungkan dengan makanan semulajadi seperti Delima, Kurma, Madu, Minyak Zaitun dan Manna serta Kismis dengan EKSTRAK SEBENAR bukan campuran perisa, pewarna daripada bahan ini. Yang lebih berkesan dan original berbanding yang berperisa dan pewarna.

– Anda goggle anda boleh tahu kelebihan susu kambing berbanding susu lembu. Ianya antara utama ialah susu kedua terbaik selepas susu ibu, Kandungan Laktosa yang halus mudah hadam oleh perut bayi dan dewasa. Ianya juga hanya kambing yang mengandungi selenium, kalsium yang tinggi, lemak yang rendah dan protein yang tinggi.

Jika di campur, khasiat sebenar susu kambing akan berinteraksi dengan khasiat susu lembu atau tenusu lain yang mungkin membahayakan kualiti susu dan peminum susu tersebut.
Dan bila menyebut susu kambing, ianya sangat mahal kerana kualiti dan khasiatnya. Sebab itu anda boleh dapat produk susu di luar murah kerana ianya ialah susu lembu yang di formulakan.

Sebabtu Nufael ialah “SUPERMILK”

-Ini ialah kelebihan susu Nufael kandungannya 100% asli adalah sangat sesuai diamalkan seisi keluarga bukan sahaja sesuai DIMINUM, tetapi di AMALKAN, makna amal disini khasiatnya untuk tenaga, tulang, minda, susu badan, ibu mengandung, tumbesaran anak, pemikiran anti penuaan.
SUPERMILK adalah ianya SESUAI di amalkan semua peringkat umur dan boleh merawat pelbagai penyakit.

Semestinya HALAL, ianya produk baru dan kami dalam proses mendapatkan logo HALAL Jakim dijangka akan dapat pada hujung tahun ini.
Dan juga kilang pemprosesan NUFAEL ialah dipantau oleh MESTI dan KKM SUCI dan BERSIH, Tambahan, Susu Kambing Nufael adalah asli dan organik serta menggunakan gabungan bahan sebenar tanpa perisa, perasa, pewarna , bahan kimia dan ubat-ubatan, ianya LULUS KKM dalam bahagian makanan tambahan.

– Kelebihan susu kambing antaranya ialah untuk elakan anak yang lahir ada penyakit kuning. Dan membantu kontraksi semasa bersalin. Apa yang ibu minum akan melalui tali pusat utk disalurkan anak mendapat khasiat susu kambing ini. Ianya sangat digalakan untuk Ibu hamil.
– Perbezaanya ialah susu tepung dipasaran terdiri daripada pelbagai jenis seerti susu skim, susu UHT, susu Low fat, susu recombined, pasteur, sejat dan pelbagai lagi dimana kepelbagaian ini ialah utk memenuhi kehendak pelbagai pengguna yang melalui pelbagai proses sebelum ianya di bungkus dan diminum. Sedangkan susu kambing lengkap daripada semua jenis proses susu itu dan sesuai digunakan untuk semua peringkat umur.
-Ianya sangat sesuai kerana 100% susu kambing asli digunakan untuk Nufael dimana ianya bersifat alkali yang baik dan tinggi sesuai untuk perut gastrik dan perut sensitive lain seperti angin, kembung, sembelit, ulser dan sebagainya. Perut yang bersifat acid kerana rembesan hydrochloric acid menjadikan punca banyak pnyakit datang daripada perut.
-Nufael ialah Supermilk, ianya takda masalah. Sebelum itu anda perlu tahu ape maksud alahan susu? Alahan susu bukanlah kerana anda tidak boleh minum susu, tetapi kerana kondisi bahan dalam susu itu yang membuatkan anda menjadi alahan kepada susu. Dengan Nufael anda tidak akan alah pada susu, kerana kualitinya yangterbaik, melainkan anda memang tidak minum susu dan tidak suka susu.
-Tiada masalah, disamping kebaikkan delima dan manna yang boleh memabntu kurangkan kencing manis serta darah tinggi di samping kualiti terbaiik susu kambing asli dalam Nufael ini sendiri. Dan ianya TIDAK ADA GULA, GULA TAMBAHAN, PERISA dan PEWARNA
– Supermilk Nufael mementingkan kesihatan dan bukan kesedapan. Oleh itu, tiada LANGSUNG GULA atau GULA TAMBAHAN atau peganti gula di dalam Nufael. Hanya rasa sebenar daripada bahan semulajadi di dalam nufael sahaja, anda akan lihat sendiri kesannya bila anda amalkan Nufael.
– Untuk membuat sesuatu yang sedap anda hanya perlu letak gula atau krimmer atau pemanis perasa dan perisa agar ianya sedap berlemak berkrim. Dan kesanya anda akan lihat sperti ketagihan manis, obesity, mengantuk dan bermacam lagi. Jika ada susu kambing yang murah, lihat kandungannya ada gula atau tidak, jika ada ianya murah kerana ia untuk sedap bukan sihat. Nufael gunakan 100% bahan sebenar dan susu kambing asli