Khasiat Susu kambing NUFAEL untuk anak selepas umur 2 tahun. 

Susu kambing Nufael adalah salah satu susu yg banyak mengandungi nutrisi bermanfaat diantaranya ialah kalsium , zat besi , protein , fospor , laktosa , nitrogen dan vitamin. Nutrisi dan khasiat yg terkandung dalam susu kambing sangat berpotensi untuk menguatkan tubuh manusia dan memberi tenaga yg banyak pada badan manusia. Sebab itu susu kambing Nufael adalah salah satu supermilk. 

Susu kambing Nufael ini 100% susu kambing asli tanpa bahan pengawet dan juga takde langsung bau hamis kambing. Kebanyakkan orang ramai tak boleh minum susu kambing kerana baunya yg hamis dan sangat sangat tak sedap. Tapi tahukah anda susu kambing ini sangat sangat membantu anak anak untuk mencerdaskan otak. 

ADAKAH IANYA SESUAI UNTUK DIMINUM SEISI KELUARGA?

Ini ialah kelebihan susu kambing Nufael kandungannya 100% asli adalah sangat sesuai diamalkan seisi keluarga bukan sahaja sesuai DIMINUM, tetapi di AMALKAN, makna amal disini khasiatnya untuk tenaga, tulang, minda, susu badan, ibu mengandung, tumbesaran anak, pemikiran anti penuaan.
susu kambing NUFAEL SUPERMILK adalah ianya SESUAI di amalkan semua peringkat umur dan boleh merawat pelbagai penyakit.

 

 

Seperti yg saya ada bagthu susu kambing NUFAEL ni terdapat beberapa nutrisi. Susu kambing Nufael adalah salah satu susu yg banyak mengandungi nutrisi bermanfaat diantaranya ialah kalsium , zat besi , protein , fospor , laktosa , nitrogen dan vitamin yg terdapat dalam susu kambing nufael ini. 

Untuk anak berumur 1 tahun ke atas susu kambing NUFAEL boleh membantu menguatkan imunisasi badan kanak kanak, Selain mengelakkan penyakit, vaksin turut berfungsi baik bersama dengan alat kesihatan global yang lain seperti antibiotik dan penyusuan susu ibu. Ia selamat, efektif serta melindungi orang tersayang dan masyarakat. Malah susu kambing imunisasi kanak-kanak berjaya menyelamatkan kira-kira 2-3 juta kanak-kanak setiap tahun. Susu kambing mampu meningkat kan imunisasi kanak kanak. 

Tahukah anda , dengan susu kambing juga dapat membantu anak anak menguatkan lagi tulang dan menumbuhkan gigi keranan susu kambing mempunyai tahap kalsium yg sangat tinggi. Dan ia juga digalakkan untuk kanak kanak 1 / 2 tahun ke atas untuk minum susu kambing.

Susu kambing baik dijadikan sebagai supplement dan BUKAN menggantikan susu ibu.

Kadar lemak, protein dan air dalam susu kambing menyamai kadar lemak, protein dan air yang terdapat dalam susu ibu menjadikan susu kambing mudah dicerna dan menghasilkan susu awal ibu (ibu susu).

Oleh sebab itu kita semua pun tahu bahawa minuman susu yang paling digemari oleh Nabi Muhammad SAW ialah susu kambing. Susu kambing adalah makanan semulajadi berkhasiat yang diperlukan untuk kesihatan badan seharian. Ianya sesuai untuk semua lapisan umur.

Tingkatkan Metabolisma Badan

Memandangkan susu kambing mempunyai kadar nutrisi yang lebih padat berbanding susu lembu, anda akan menerima khasiat yang lebih banyak jika meminum susu kambing, walaupun anda minum kedua-duanya dengan kuantiti yang sama.

Satu cawan susu kambing dapat membekalkan 40% keperluan harian kalsium, 20% keperluan vitamin B dan kandungan potassium serta phosphorous yang banyak.

Pada masa yang sama, kajian telah menunjukkan bahawa susu kambing boleh meningkatkan pengambilan zat besi di dalam sistem penghadaman kita, yang mana sangat penting bagi orang yang mengalami penyakit anemia ataupun masalah kekurangan nutrisi.

 

Peristiwa Israq Mikraj Dan Susu Kambing

Tahukah anda Nabi Muhammad s.a.w telah disediakan dengan tiga jenis minuman oleh Malaikat Jibrail iaitu Arak, Madu dan Susu kambing. Baginda memilih susu kambing (minuman yang terbaik di dunia selepas susu Ibu. 

Minum Susu Kambing ADALAH SUNNAH NABI, Minuman susu yang paling digemari oleh Nabi Muhammad SAW ialah susu kambing, Susu kambing tidak akan rosak walaupun dibekukan. Khasiatnya takkan hilang berbanding susu-susu lain, seperti susu lembu contohnya. Baca Selanjutnya.

Hadis yg diriwayatkan oleh Abu Ubaidah bin Atoq,Rasulallah SAW bersabda bermaksud, “Kambing merupakan binatang yg penuh Barakah yg ditinggal-tinggalkan orang” Kita sedia maklum kebanyakan Rasul-rasul dan Nabi-nabi semuanya pernah menjadi gembala kambing dan tentu ada Hikmah disebaliknya yang hanya ALLAH SWT sahaja yg Maha Mengetahui.